MDF – Medium Density Fiberboard

MDF – Medium Density Fiberboard

Medium Density Fibreboard (MDF) er et konstrueret træprodukt med en glat overflade og ensartet densitetskerne.MDF fremstilles ved at nedbryde rester af hårdt træ eller nåletræ til træfibre, kombinere det med voks og et harpiksbindemiddel og danne paneler ved at påføre høj temperatur og tryk.

3

Forestil dig, hvis alt savsmuldet blev fejet op fra andre træproduktfremstillingsprocesser, og så blev savsmuldet blandet med bindemidler og presset til store plader på størrelse med krydsfiner.Det er ikke ligefrem den proces, de bruger til at lave MDF, men det giver dig en ide om produktets sammensætning.
Fordi det er sammensat af så små træfibre, er der ingen trækorn i MDF.Og fordi det er presset så hårdt ved så høje temperaturer, er der ingen hulrum i MDF, som du finder i spånplader.Her kan du se den synlige forskel på spånplade og MDF, med MDF på toppen og spånplade i bunden.

4

Fordele ved MDF

Overfladen af ​​MDF er meget glat, og du behøver ikke bekymre dig om knaster på overfladen.
Fordi det er så glat, er det en fantastisk overflade til maling.Vi anbefaler først grunding med en kvalitetsoliebaseret grunder.(Brug ikke aerosol spray primere på MDF!! Det suger bare lige ind, og er et kæmpe spild af tid og penge. Det vil også få overfladen til at blive ru.)
Også på grund af sin glathed er MDF et fantastisk underlag til finer.
MDF er meget ensartet hele vejen igennem, så afskårne kanter ser glatte ud og vil ikke have hulrum eller splinter.
På grund af de glatte kanter kan du bruge en overfræser til at skabe dekorative kanter.
Konsistensen og glatheden af ​​MDF giver mulighed for let skæring af detaljerede designs (såsom rullede eller scalloperede designs) ved hjælp af en rullesav, båndsav eller stiksav.

 

Ulemper ved MDF

MDF er dybest set glorificeret spånplade.
Ligesom spånplader vil MDF opsuge vand og andre væsker som en svamp og svulme op, medmindre det er meget godt forseglet på alle sider og kanter med primer, maling eller et andet tætningsprodukt.
Fordi den består af så fine partikler, holder MDF ikke så godt på skruer, og det er meget nemt at strippe skruehullerne.
Fordi det er så tæt, er MDF meget tung.Det kan gøre det sværere at arbejde med, især hvis du ikke har en hjælper, der kan hjælpe dig med at løfte og skære de store plader.
MDF kan ikke farves.Ikke kun opsuger den plet som en svamp, men også fordi der ikke er nogen trækorn på MDF, ser det forfærdeligt ud, når det er plettet.
MDF indeholder VOC'er (urea-formaldehyd).Afgasning kan minimeres betydeligt (men sandsynligvis ikke elimineres), hvis MDF'en er indkapslet med primer, maling osv., men der skal udvises forsigtighed under skæring og slibning for at undgå indånding af partiklerne.

 

Anvendelser af MDF

MDF bruges primært til indendørs anvendelser, mens Moisture Resistant MDF kan bruges i fugtudsatte områder som køkkener, vaskerier og badeværelser.
Medium Density Fibreboard kan nemt males, skæres, bearbejdes og bores rent uden at splintre eller skår.Disse egenskaber bekræfter, at MDF er et ideelt produkt til applikationer som butiksindretning eller skabsfremstilling, især i indendørs møbler.


Indlægstid: 16-jul-2020